Vasutasok.hu RSS

Vasúti hírek 0-24 RSS

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
vasúti hírek 0-24 RSS

Túravezető másodállás

E-mail Nyomtatás PDF

Explorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete túravezetőt keres, hosszútávra, alkalmi munkára (átlag évi 10 munkanap + a csatlakozó hétvégék).

Angol nyelvismeret utazási gyakorlat szükséges.

Túravezetői, magashegyi túravezetői vizsga, előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325

Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK

 

Adminisztrációs/irodavezető munka

E-mail Nyomtatás PDF

Explorer Vasutas Világjáró Klub Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete adminisztrátort keres, hosszútávra, másodállásban a nyugatitól fél órára (átlag heti 10 órában, szolgálathoz alkalmazkodó munkarendben).

Excel ismeret szükséges.

Nyelvtudás egyéb számítástechnikai ismeret előny.

Vasutasok, kalauzok, pénztárosok, (diákok, gyesen lévők) jelenkezését is elfogadjuk, sajnos főállást nem tudunk biztosítani.

Érdeklődni, esténklént: 0630/9634-325 Szakmai önéletrajzokat szíveskedjetek az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.     -ra megküldeni.

Köszönjük:EVVK  

 

FIP Graz – Klagenfurt - igénybevételi felár

E-mail Nyomtatás PDF

Az ÖBB  2016.december 11-től az ÖBB FIP szabadjegy (jegyszelvény) igénybevételével kapcsolatban az ÖBB távolsági vonatokon – RJ, ICE, IC, EC, ICB Graz – Klagenfurt  - igénybevételi felárat (továbbiakban felárat) vezet be.

A felár összege:

2. osztályon 10 €

1. osztályon 15 €

A felár megváltható az ÖBB pénztárakban vagy a vonaton pótdíj fizetése nélkül.

A felár érvényessége a FIP jegyszelvény mezőihez hasonlóan 2 nap. A 2 napon belül tetszőleges számú utazásra igénybe vehető az érvényes FIP jegyszelvénnyel együtt.

Az igénybe kívánt venni vonatra  megváltott helyjegy  nem mentesít a felár megfizetése alól.

A felárat  a szolgálati célú utazások kapcsán is meg kell fizetni. (A „Kein Zuschlag erforderlich” bélyegzőt nem veszik figyelembe.)

Nem kell felárat fizetni

  • a regionális vonatok igénybe vétele esetén
  • az ÖBB éjszakai vonatokra
  • a FIP igazolvány alapján megváltott 50 %-os  kedvezményű menetjegyre
  • a nemzetközi FIP kártyára

Kérem a munkavállalók és a nyugdíjas munkatársak tájékoztatását ÖBB jegyszelvény igénylésekor!

 

Őszi leállás

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Kollégák! 

Ezúton tájékoztatjuk Minden Barátunkat, hogy az egyesület őszi álmát alussza.

Ez ne zavarjon senkit abban, hogy jövő évre vonatkozó ötleteit, kéréseit megossza velünk a fészbukon.

Talákozunk január 01-én a szájbertérben (itt), amikor is a 2017. évi túratervet mindenki megismerheti.

Sokan kérdezik, ezért mondjuk/írjuk: májusban várható az év expedíciója és augusztus/szeptember magasságában az év extrém túrája. Az expedíció  költségvetése várhatóan nagyobb lesz az ideinél, mivel egy nagyobb álmunkat akarjuk bevégezni.

Addig is takarékoskodjatok, mert TI sem tudtok majd ellenállni a kisértésnek. Természetesen lesz ingyenes, természetjárós, olasz és egy kis relax is, a szokásosak mellett.

Amennyiben utazással kapcsolatos tanácsra van szükségetek, természetesen, mint szokásosan, a segítséget megadjuk.  

Üdv: EVVK 

 

Menetkedvezmény TÁJÉKOZTATÓ a MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft. ZÁHONY-PORT Zrt. és az RCH Zrt. munkavállalói részére

E-mail Nyomtatás PDF

TÁJÉKOZTATÓ

a MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt.,  MÁV FKG Kft.

 ZÁHONY-PORT Zrt. és az RCH Zrt. munkavállalói részére

2009. november 1-jén lépett hatályba az egyes vasúti utazási kedvezményekről szóló 57/2009. (X. 20.) KHEM rendelet, amely új tartalmi és formai követelményeket határoz meg a vasúti utazási kedvezményre jogosító igazolványokkal szemben.

 Az utazási igazolványok igényléséről és használatáról szóló társasági utasítások előírása alapján a 18–25 életév közötti  igényjogosult gyermek nappali tagozatos – közép-, vagy felsőfokú tanulmányok esetén is – tanulói jogviszonyát a jogszerző munkáltatója rendszeresen köteles ellenőrizni évente kétszer (október 31-ig ill. követő év március 31-ig) a tanulmányok féléveinek megkezdésétől számított két hónapon belül a bemutatott iskolalátogatási/hallgatói jogviszony  igazolások alapján.

A 25. életévét betöltött gyermek (a tartósan beteg gyermek kivételével) az utazási igazolványra akkor sem jogosult, ha nappali tagozaton tanulmányokat folytat!

 Felhívjuk az érintett munkavállalók figyelmét, hogy a fentiekre való tekintettel a 18–25 életév közötti igényjogosult (minden olyan gyerek, aki a 18. évét 2016. október 31-ig betölti), középiskolai és felsőfokú nappali tanulmányokat folytató gyermek nevére kiállított eredeti iskolalátogatási igazolások beérkezési határideje:

 

2016. október 25. kedd

 A 2016. október 1-je után kiállított igazolásokat kérjük a Humán ügyfélszolgálati irodában leadni. A szeptemberi dátummal kibocsátott iskolalátogatási igazolásokat nem tudjuk elfogadni, mivel az egyetemek tájékoztatása szerint 2016. szeptember 30-ig a hallgatónak lehetősége van tanulmányai státuszának (pl. passzív félévre való áttérés) megváltoztatására. A leadott igazolások alapján a MÁV-START Zrt. részére  a Humán Szolgáltatás érvényesítési listát küld.

 

Amennyiben az iskolalátogatási igazolás a fenti határidőig nem érkezik meg a Humán Szolgáltatáshoz, az igényjogosult gyermek nem kerül bele az érvényesítési listába, így az utazási igazolvány a MÁV-START Zrt. által automatikusan letiltásra kerül.

 

 

Nagy EVVK felmérés

E-mail Nyomtatás PDF
Módosítás dátuma: 2016. május 21. szombat, 04:56
 


Oldal 3 / 110

Belépés

Ki olvas minket

Oldalainkat 37 vendég böngészi

Weblapkészítés

Weblapot ingyen

nem,

de olcsón készítünk

 kisvállalkozások,

egyesületek,

alapítványok,

részére.

 

Kattanjon ránk!

PR modul

Leggyakrabban olvasott cikkeink

Hirdetés

Facebook oldalunk


RSS hírcsatornák

Kiemelt partnereink

Linkek

Képes hirdetés