Vasutasok.hu RSS

Vasúti hírek 0-24 RSS

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
vasúti hírek 0-24 RSS

SZENT ISTVÁN EMLÉKVONAT

E-mail Nyomtatás PDF

2013. augusztus 18.

Utazás a Szent István emlékév alkalmából. Fedezzük fel együtt az egyik legrégebbi városunkat, Székesfehérvárt! Forgassuk vissza az idő kerekét, keressük fel azokat a helyeket, ahol a magyar történelem fontos eseményei zajlottak! Vegyünk részt együtt Szent István halálának 975. évfordulóján rendezett Koronázási Ünnepségeken!

Módosítás dátuma: 2013. július 20. szombat, 08:43 Bővebben...
 

Fejlesztenék a vasúti közlekedést

E-mail Nyomtatás PDF

A kormány célja a vasúti közlekedés színvonalának további fejlesztése, az utazási körülmények javítása, ami még több embert késztethet arra, hogy az autó helyett a vasutat válassza – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a 63. Vasutasnap tisztavató ünnepségén.

 

Bővebben...
 

Megújuló vasútvonalak a Balatonnál

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a déli parti vasútvonalak rekonstrukciójának keretében teljes egészében korszerűsíti és átépíti a Lepsény–Szántód–Kőröshegy vonalat, amelyen várhatóan 2015 nyarától a jelenlegi óránkénti 80, illetve jelentős hosszban 60 helyett 100 kilométer per óra sebességgel közlekednek majd a vonatok.

Bővebben...
 

Olcsóbbak lesznek az interneten vagy mobillal vásárolt vasúti menetjegyek

E-mail Nyomtatás PDF

Július 1-től három százalékkal olcsóbban vásárolhatnak online, bankkártyával vagy a mobiltelefonos egyenleg terhére menetjegyet a vonaton utazók, ha az otthoni nyomtatás vagy a digitális bemutatás lehetőségét választják.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt intézkedés a közlekedők adminisztratív terheinek további visszaszorítását, a korszerű fizetési módok terjedését szolgálja. A MÁV-START 2008-ban indította el internetes jegyértékesítési rendszerét, amellyel a vasúti menetjegyek a sorban állást elkerülve, akár otthonról is megválthatók. A szolgáltatást évről évre egyre többen választják, a lehetőséggel eddig több mint kétmilliószor éltek az utazók.

A rendszerben vásárlók már nem csak az állomásokon található jegyátvételi automatáknál, hanem egy egyszerű nyomtatón bárhol ki tudják nyomtatni a menetjegyeket. A kényelmes megoldást annak bevezetése, 2011 óta több mint 175 ezer esetben választották az utasok. A pótjegyes vonatokon utazóknak pedig már ki sem kell nyomtatniuk a jegyüket, annak QR-kódját digitálisan, notezgépen vagy okostelefonon is bemutathatják a jegyvizsgálóknak.

Forrás>>

 

Mától nyári menetrend a vasúton

E-mail Nyomtatás PDF

A nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok szombattól augusztus 25-ig. Idén nyáron a legjelentősebb változást a Balaton északi partjára közlekedő vonatok új menetrendi struktúrája jelenti.

 

Módosítás dátuma: 2013. június 15. szombat, 12:30 Bővebben...
 

Megszépül a vasúti híd

E-mail Nyomtatás PDF

Csongrád - 162 millió forintot fordít a MÁV a tiszai híd festésére. Nyár végéig buszok járnak vonatok helyett Csongrád és Szentes között.

Nagyszabású, országosan 14 átkelőt érintő, a Vasúti hidak és acélszerkezetek felújítása és állagmegóvása tárgyú projektben felújítási munkálatokba kezdett a MÁV Zrt. Csongrád és Szentes térsége sem marad ki: lefestik a Tiszán átívelő, 1986-ban épült műtárgyat. Május 17-én kezdődtek meg a két állomás között lévő, alsópályás, gerinclemezes acélhíd ártéri szerkezetével kapcsolatos felújítási munkák, tájékoztatott a társaság sajtóosztálya. A kivitelezés során az érintett acél felszerkezetet teljes felületén normál rétegben 1400 négyzetméteren, erősített rétegben 4600 négyzetméteren védik meg. A kivitelezésre – a beszerzési eljárást követően – a MÁV Zrt. még tavaly kötött szerződést az A-Híd Zrt.-vel mint fővállalkozóval. A munka összköltségvetése 162,6 millió forint. Azt is írták: a munka összetettsége miatt a fővállalkozó mellett több alvállalkozó is részt vesz.

Az utazók ebből annyit érzékelnek, hogy a vágányzár miatt ezen a szakaszon buszokkal közlekedhetnek a két város között. Szentesről naponta 7, visszafelé 11 járatot érint a változás, a buszok a hékédi kisállomásra nem mennek be. Kerékpárt és élő állatot nem vihetnek fel a vonatpótló buszokra, ettől eltekintve minden a megszokott: a jegyárak, a menetidő.

Forrás>>

 


Oldal 10 / 110

Belépés

Ki olvas minket

Oldalainkat 24 vendég böngészi

Weblapkészítés

Weblapot ingyen

nem,

de olcsón készítünk

 kisvállalkozások,

egyesületek,

alapítványok,

részére.

 

Kattanjon ránk!

PR modul

Leggyakrabban olvasott cikkeink

Hirdetés

Facebook oldalunk


RSS hírcsatornák

Kiemelt partnereink

Linkek

Képes hirdetés