Vasutasok.hu RSS

Vasúti hírek 0-24 RSS

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
vasúti hírek 0-24 RSS

Magyar találmánnyal zöldül a vasút

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. március 8.

Környezetbarátabbá teszi a vasúti személy- és teherszállítást a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest és az anyavállalat közösen fejlesztett vezetőtájékoztató rendszere. Az iCOM Assist névre keresztelt szoftver használatával akár 15 százalékkal is csökkenhet a vasúti szerelvények energiafogyasztása és károsanyag-kibocsátása. Az ezt megvalósító algoritmus kizárólag magyar mérnökök munkájának az eredménye. A vezetőtájékoztatót már több külföldi vasúttársaság is használja.

Módosítás dátuma: 2017. március 11. szombat, 09:04 Bővebben...
 

Helytakarékos vasúti fékeket fejleszt a Knorr-Bremse Budapest részben hazai pályázati forrásból

E-mail Nyomtatás PDF

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Helytakarékos vasúti fékeket fejleszt a Knorr-Bremse Budapest részben hazai pályázati forrásból

Budapest, 2017. február 22. - Mintegy 270 millió forintot nyert el a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest vasúti fékek fejlesztésére a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH). A projekt összköltsége meghaladja a 600 millió forintot. A Knorr-Bremse vállalatcsoport legnagyobb fékegység gyára és fejlesztő központja azt vállalta, hogy az elkövetkező két év során innovatív technológia alkalmazásával különleges, helytakarékos és kisebb súlyú fékrendszer elemeket fejleszt vasúti járművekhez.

A Knorr-Bremse Rail Systems Budapest – a Knorr-Bremse vállalatcsoport legnagyobb fékegység gyára és fejlesztő központja – mintegy 270 millió forintot nyert el az NKFIH által meghirdetett pályázaton vasúti fékrendszer elemek fejlesztésére. A teljes fejlesztési projekt összköltsége meghaladja a 600 millió forintot, amelyből a Knorr-Bremse Budapest helytakarékos és kisebb súlyú fékrendszer elemeket fejleszt olyan vasúti kocsik számára, amelyekbe az alacsony padló vagy a kerékpárszállító szakasz miatt a fékrendszer elemeit jóval kisebb helyre kell beépíteni. A Knorr-Bremse Budapest a pályázatában azt vállalta, hogy az innovatív technológiával készülő fékmechanikai és fékvezérlési komponenseket két éven belül kifejleszti és a prototípusokat le is szállítja.

A legkorszerűbb vasúti járművekbe a fajlagos üzemeltetési költségek csökkentése érdekében minél több ülőhelyet terveznek be a járműgyártók. Emellett az utazóközönség igényeinek megfelelve akadálymentes, alacsonypadlós vasúti kocsikat építenek, amelyek gyakran kerékpárszállító szakaszokkal is el vannak látva. A projekt célja olyan műszaki megoldások kifejlesztése és alkalmazása az eddig tervezett és gyártott fékrendszerelemek újabb generációjaként, amely révén a fékvezérlést és fékmechanikát olyan helyre is be lehet építeni, ami eddigi nem volt lehetséges. A Knorr-Bremse Budapest a feladat megoldásához új alapanyagot, optimalizált gyártástechnológiát vezet be, új üzemi- és parkoló fékmodult, tuskós fékegységet fejleszt. Az új berendezésekkel szemben fontos elvárás a gyártás és az üzemeltetés során felhasznált nyersanyag és energia mennyiségének, így a termék karbonlábnyomának csökkentése is.

„A fejlesztéseket a saját kutató és fejlesztő bázisunk eredményeire és a Knorr-Bremse több évtizedes piacvezetői tapasztalataira építve végezzük majd el, a prototípusokat valós környezetben fogjuk tesztelni” – mondta el Tavaszi Tivadar, a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest ügyvezető igazgatója.  „Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk egyszerre van jelen a gyártás és a fejlesztés, így a mérnökeink nyomon követhetik, hogy a tervasztalon megálmodott berendezések hogyan válnak kézzelfogható termékekké.”

A Knorr-Bremse Budapest a világ legkorszerűbb vasúti járműveihez – például a japán szuperexpresszhez, a Shinkansenhez - fejleszt és gyárt egyedi megrendelés alapján fékeket és fékvezérlő szoftvereket. A vállalat Magyarországon több mint 20 éve van jelen és folyamatosan fejlődik. Tavaly és az idén is újabb termékek gyártása kerül át a budapesti céghez, így a munkavállalók létszáma is folyamatosan bővül.

 

Gyászhír

E-mail Nyomtatás PDF

Kimondhatatlan fájdalommal és megdöbbenéssel tudatjuk, hogy Seres János barátunk, kollégánk, két gyermek édesapja, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Jani 1971-ben született. A táborfalvi általános iskola után villanyszerelőnek tanult. Biztber műszerészként a kilencvenes évek óta dolgozik a MÁV-nál. A 142-es vonal ikonikus alakja, egyebekben igazi társasági ember volt. Jeleskedett hegymászásban, búvárkodásban, barlangaszásban, az EVVK alapító tagja volt. Szabadidejében elektronikával számítástechnikával foglalkozott, lelkes elektroncsőgyűjtő volt. Segítőkész, önzetlen, nagyon jó ember volt. A harsány-vidám igazi egyénisége nagyon fog hiányozni. Elfogadhatatlan, értelmetlen halált halt. Nyugodj békében Jani és légy vidám odafent is.

Balog Imre

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 06:23
 

EVVK Túrák tengerpartok 2017-ben Ausztrália, Marokkó, Korzika

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Kollégák, 

Megjelent az Explorer Vasutas Világjáró Klub (egyesület) 2017. évi önköltséges programterve, melyre az idén is szeretettel várunk mindenkit. A szokásos plakátot is mellékeljük, kérjük tegyék ki munkahelyükön, hogy mások is értesülhessenek erről a lehetőségről!

A programokról felvilágosítást telefonon a 30/386-6106 (mobil), valamint a 06 +27-51 (vasúti) számokon, e-mailen: az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen, interneten a www.evvk.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők.

További információkért kattintson ide>> vagy alább a program nevére!

  Túra neve
Ausztrália - Új-Zéland élménybeszámoló vetítéssel
  2017 évi rendes közgyűlés EVVK összejövetel
Izlandi kalandozásaink élménybeszámoló vetítéssel
Marokkó vonattal élménybeszámoló vetítéssel
Ausztrália bakancslista túra
Ausztrália-Új-Zéland az év expedíciója
Új-Zéland expedíció
Gerecse természetjáró túra
Mór világ (Andalúzia + Marokkó) az év extrém túrája
Marokkó - Szahara extrém túra
Mór világ nyaralással kombi relax
Spanyol Costa del Sol relax
Dél-Spanyolország Andalúzia csillagtúra
Spanyol tengerpart ECO eco relax
"ultrabalaton" bicikli túra
Balaton duatlon bicikli túra
"félbalaton" bicikli túra
Balaton bál EVVK összejövetel
Badacsony hegyjárás természetjáró túra
Erdély panoráma útjai magashegyi túra
Új mediterrán körút az év strapatúrája
Alpok - Dolomitok magashegyi túra
"Top of Tyrol" osztrák csúcskilátó magashegyi túra
Új Nagy Itáliai körút strapatúra
Torino+Róma strapatúra
Torino túra
Capri az álmok szigete túra
Genova túra
  Milánó túra
Korzika tengerpart ECO eco relax
Korzika tengerpart relax
Korzikai szigetjárás csillagtúra

 

 

 

 Tisztelt Barátunk!

Mindenekelőtt engedd meg, hogy sikerekben és élményekben gazdag, Boldog Új Évet kívánjak Neked és Családtagjaidnak. Az Explorer Vasutas Világjáró Klub, mely Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete, ismét nagy erőkkel indul neki a 2017. évnek.

Figyelünk tagjaink pénztárcájára

Így elérhető a már megszokott (10 % max 2000 Ft) kedvezményszelvény, a 10 %-os vásárlási kedvezménykártya, mely most már expedíciókra is érvényesíthető. Engedményt kapnak a nevezési díjat egyszerre több túrára befizetők, a február 15-ig jelentkezők és idén a nászutas kollégák illetve a kerek házassági évfordulót ünneplő tagjaink is. Ebben az évben 10, azaz TÍZ ingyenes program várja a Vasutas Kollégákat!

1. Úton fesztivál

A legújabb ötletünk. Reméljük a többi, mára már kedvelt hagyományunk mellé ez a program is sikeresen felkerül. A FIP-pel, vonattal utazókat, illetve a „világjárókat” várjuk workshopjainkra, vetítéseinkre, előadásainkra. Azoknak az érdeklődőknek, akik az idén nem juthatnak el egyetlen expedícióra sem, vetítéssel egybekötött Karosszék Expedíció előadást tart az egyesület elnöke, kedvcsinálóként, az Ausztrália - Új-Zéland expedícióhoz.

Ezt követően Szathmáry Csaba barátunk által filmezett, Izlandi túránkról szóló kisfilmet vetítjük le az érdeklődőknek.

Az elmúlt években szokássá vált nagy expedíciók (Ausztrália, Új Zéland, Marokkó, Dél-Spanyolország) és extrém túrák workshopja is ezen a napon várható.

Az idei évi „Úton fesztivál”-ra ennyi telik, jövőre azonban további előadókat hívunk. Örömmel vesszük, ha ti is jelentkeztek élménybeszámoló tartására, illetve van ötleteket a vendékelőadók személyére vonatkozóan.

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy az ingyenes rendezvényekre regisztrálni kell, és az elmúlt időszakok tanulságai miatt jelképes óvadékot kell fizetni. A regisztráció nélkül megjelenteket csak helyek függvényében tudjuk fogadni. Idén ingyenes még a „Marokkó vonattal” élménybeszámoló vetítéssel és a „Tavaszi ébresztő” Gerecse túránk.

Az idei évtől nagy gondot fordítunk a tagság egészségmegőrzésére mely keretében a Balatont körben ("ultrabalaton"), félkörben ("félbalaton"), részben bicajjal részben gyalog megjáró (Balaton duatlon) kollégák 2000 Ft-os ajándékutalványt kapnak. Értsd: újabban mi fizetünk a részvételért! (és ez nagy haladás). Ez a juttatás (sajnos) szponzor- és (hála istennek) politikamentes. A gyalogosan vagy kerékpárral teljesített túra örömét egy EVVK Balatoni bálban kívánjuk, jó vacsora mellett megünnepelni. Ide azokat is elvárjuk, akik a Balaton körüli túrán nem vesznek részt, de szeretnének „talizni” a többiekkel.

Mint mindig, a túrák moduljai továbbra is összefűzhetőek, így mindenki felkészültségének, pénztárcájának és szabadjegyének megfelelőt kombinálhatja azokat (önkéntesen).

Olaszmánia, és EVVK olasz fan klub

ismerjük, szeretjük Olaszországot ezért ’17-ben sem mellőzhetjük. Torinóban, Genovában, Milánóban lesznek városnéző túrák, helyjegyárban.

A következő nehézségi szinten már Torino-Rómát, vagy Caprit, az álmok szigetét, de akár a Korzikai szigetjárást javasoljuk. Az örökmozgók választhatják a talján vonal legújabb Mediterrán körútját, ami két hét alatt két szigetet tartalmaz, de az új Nagy itáliai körút sem rossz választás, ha valaki a magashegyek iránt is érdeklődik.

Apropó hegyek,

mert ezek is lesznek jócskán!

A Stubai gleccsernél 109 db, 3000 m feletti csúcs csodálható egyszerre a kilátóból. A Dolomitokban is kerengünk, mert az olyan érdekesnek tűnik. Régóta izgat bennünket a Erdélyi Transzfogarasi és Transzalpina utak, amelyek most végre leutazásra kerülhetnek. Nem véletlen, ha már a TOP Gear-ben azt mondták, Ez a világ legjobb útja.

Relaxálás

Relaxálásra, pihenésre vágyók, családok és nyugdíjasok ’17-ben sem, és még jó darabig nem mehetnek „görögbe” Egyébként is ide már mindenki maga jár. Az elmúlt időkben viszont sikeresek voltak a különleges tengerpartokat meghódító Kék Zászlós relax túráink (pl.: Dune du Pylat stb.). Ezen felbuzdulva idén a spanyol Costa del Sol és francia Korzika/Calvi partokat javasoljuk tagjainknak.

Sajnos felkapottságuk miatt nem azonos árfekvésűek közép kelet-európai társaikkal, viszont egy életben egyszer látogatunk ide, így vagy áldozunk rá, vagy az ECO (rövidebb) változaton spórolunk kicsit. Az idén megosztjuk a kint tartózkodást: aki nyaralás helyett inkább kirándulni szeret, az a Korzika szigetjárás vagy a dél-Spanyolország - Andalúzia csillagtúrákat járhatja végig. A pihenni szeretők az ECO (rövidebb) mellett 1 hetet relaxálhatnak a két partvonalon.

Kaland2

Megnézzük, lefényképezzük és emlékeinkből idehaza megidézzük. Akik a durva, emberpróbáló túrákat kedvelik, azok 4, egyenként 2 hetes „nagyágyúból” választhatnak. Az egész úgy kezdödött, hogy a japánok véletlenül ausztrál dugókat küldtek…. Nos nem ezért, hanem kihívás hiányában Ausztráliát és Új-Zélandot választottuk a 2017. év 14 napos „nagy durranásának”.

Ahogy az eddig is nyilvánvaló volt, lehet csak ausszi vagy csak kiwi földre is utazni.

Következő kedvenc lehet a Mór világ, a maga 2 hetes Marokkó-Atlasz-Szahara-Óceánpart-Andalúzia és Relax kombinációjával.

Nagy kihívás a Mediterrán körút. Itt az Alpok-Dolomitok magashegyi túrát - témába vágóan - egy Nápolyi Campi Flegrei vulkáni kaldéra túrával folytatjuk. Nem! Itt még nem jártunk! Várjuk az estét a szokásos nápolyi éttermünkben, ami nemrég kapott „Trip Advisor”-os minősítést.

Utána nincs kézenfekvőbb, mint, 2 napra Caprira lemenni, majd Észak-Olaszországon keresztül korzikai barangolásokkal zárni a túrát. Huhh! Aki a fentieket túl szédítőnek tartja, választhatja a rövidebb és kifejezetten olasz szépségeket felvonultató Nagy itálai körutat.

2017 legjei

Az idei kategória győztesei, avagy a legátütőbb ars poeticájú túrák:

- A legszebb tengerpart: Calvi Korzika

- A legbrutálisabb túra: Ausztrália – Új-Zéland expedíció

- A legkülönlegesebb túra: Mediterrán körút strapatúra

- A leglátványosabb: Mór világ

- A legolcsóbb külföldi túra: TOP of Tyrol Stubain gleccser

- A legjobb ár érték arányú túra: Erdély panoráma útjai

- A legrendhagyóbb tengerparti relax: Mór világ nyaralással

Figyelem változások!

Bár nagyijaink nem örülnek neki, de törekszünk a legkevesebb papír alapú dokumentumot gyártani, ami ez idáig egy vagyont emésztett fel.

Neem! Nem állunk át a Posszeidonra

2017-töl elektronikus számlázás

Egyesületünk január 1-jével átáll az elektronikus számlázásra. Vagyis aki gyűjti a számláinkat, annak a jövőben magának kell azt kinyomtatnia, mert e-mailben kapja.

Elektronikus jelentkezés az evvk.hu -n

2017-től az EVVK programokra,–nevezési díj fizetést követően, elektronikusan is lehet jelentkezni. Nem kell tehát nyomtatni és e-mailt küldeni. Tagdíjat nevezési díjat fizetni továbbra is előre kell!!!

Megszűnnek a papír alapú tájékoztatók!

A sokat kritizált Word és pdf formátumú letölthető nyomtatványok megszűnnek, mindenki maga nyomtathatja a honlapról azokat, vagy kérésre mi nyomtatjuk és küldjük számára. Falragaszt és egy éves túratervet összefoglaló kiadványt továbbra is nyomtat az egyesület.

Telefonos fogadóórák

Miután a Kollégák újabban nem szeretnek telefonálni, ezért a telefonos fogadóórák elsősorban Kedd- Szombat -Vasárnap egész nap, míg Csütörtökön délután érhetők el. Kérjük, ekkor keressetek bennünket!

Továbbra is elérhetőek a régi módszerek

Idősebbek megnyugtatására, azoknak, akik igénylik, továbbra is küldünk postán papír alapú jelentkezési lapot vagy tájékozatót, de szeretnénk, hogy a papírfogyasztásunk miatt ne kelljen egy egész erdőt kivágni a szezon indításához.

Csekkek csak tagdíjra

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy sárga csekkjeink lassan elfogynak, így nevezési díjra az EVVK csak kivételes esetben küld sárga csekket.

A befizetés lehetséges postai rózsaszín utalványon, készpénzben bármelyik OTP pénztárban, átutalással bankfiókotokban, vagy interneten keresztül.

Tájékoztatók elérhetők a honlapon (www.evvk.hu), illetve ha ez nem megy telefonon e-mailben és akár levélben, de a honlapon is lehet igényelni a „Nyomtatványigénylés” -re kattintva.

A szervezet Twitter csatornáján (@EVVKexplorer) megírhatod rövid üzeneteidet, de küldhetsz SMS-t is.

A Facebookon a FIP szabadjegy-, a Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely, FIP 50% csoport mellett elérhető az EVVK Fan klub, az EVVK Olasz Fan klub és az EVVK Expedíció klub, ahol utazásokhoz kapcsolódó megszívlelendő tanácsokat olvashatsz. A www.vasutasok.hu -n elérhetőek a főbb, vasutasokat érintő hírek.

A programokról felvilágosítást telefonon fogadóóráinkon a 30/386-6106 (mobil), valamint 06 +27-51 (vasúti) számokon, e-mailen: az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, interneten www.evvk.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők.

Az egyesület postai címe megváltozott!

Leveleiteket szíveskedjetek EVVK, 2220 Vecsés Bokor u. 5 alá küldeni!

Továbbra sem fogadunk vonalpostát.

Várjuk megkereséseteket, üdvözlettel: EVVK

EVVK 2017

Módosítás dátuma: 2016. december 31. szombat, 10:08
 

Közgyűlés

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Tagtársunk!

Ezúton meghívlak az Explorer Vasutas Világjáró Klub közgyűlésére,

2017. 01. 14-én, SZOMBATON 11.00 h-kor

Helyszín: Törekvés Művelődési Központ, 1101 Budapest, Könyves Kálmán krt. 25.

 

Tervezett napirend:

  1. 1.2016. évi gazdasági és szakmai beszámoló
  2. 2.2017. évi programterv és gazdasági terv ismertetése
  3. 3.Elnök, Elnökség megválasztása
  4. 4.Alapszabály módosítás (a tervezet honlapunkon - www.evvk.hu - elérhető)
  5. 5.Egyebek
  6. 6.Expedíciók megbeszélése, kötetlen baráti beszélgetés, vetítés, élménybeszámoló.

Fenti közgyűlés döntésképtelensége esetén, 12.00 h-kor új közgyűlés kerül megrendezésre, amely a megjelentek számától függetlenül, a meghirdetett napirendi pontokban határozatképes.

Rendes tagok szavazati joggal, pártoló tagok tanácskozási joggal vehetnek részt a közgyűlésen.

Különösen várjuk a tavalyi évben nagy számban belépett tagjainkat!

A szerény jogfenntartó tagdíj, illetve nevezési díj befizetésére is van mód a közgyűlésen, vagy bankközi átutalással, illetve postai úton.

Kelt: Albertirsa, 2016.12.18.

Az elnökség nevében tisztelettel:                                                                                                  Balog Imre

elnök

EVVK

 

Credit

E-mail Nyomtatás PDF
Calendar vector designed by Ibrandify - Freepik.com
 


Oldal 2 / 110

Belépés

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Weblapkészítés

Weblapot ingyen

nem,

de olcsón készítünk

 kisvállalkozások,

egyesületek,

alapítványok,

részére.

 

Kattanjon ránk!

PR modul

Leggyakrabban olvasott cikkeink

Hirdetés

Facebook oldalunk


RSS hírcsatornák

Kiemelt partnereink

Linkek

Képes hirdetés